Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bjud på Chicken Tikka Masala - fira med indisk ljusfest

Korma, Tikka masala och Tandoori är bara några av de smarriga rätter som du hittar i det indiska köket. Du har säkert smakat någon av dem, kanske har du en favorit? Nu kan du enkelt laga din egen Tikka masala på nolltid. Överraska någon du tycker om och bjud hem på indisk middag - vi visar hur!

Nu är det som mörkast och gråast i Sverige. Annat är det Indien där en kolossal ljusfest (Diwali) precis påbörjats och väntas pågå under fem dagar. Ofta sammanfaller denna ljusfest med det indiska nyåret. Så passa på att fly mörkret och fira som Indien - tänd mängder av ljus och framförallt - laga härlig indisk mat.

Som många andra  tänker du säkert på ris när du hör talas om indisk mat. Ofta serveras indiska grytor med ris, men även potatis förekommer. Det indiska köket innehåller en bredd av smaker och dofter, här finns plats för kryddiga vegetariska grytor, mustiga kötträtter, söt chutney och den populära yoghurtsåsen raita. Maten är det centrala vid firandet av indiska högtider. Det ska vara mycket mat, den ska vara vällagad och det ska helst finnas ett stort utbud av sötsaker.

Det är superenkelt att laga indiskt hemma med våra recept! Här är allt du behöver för en lyckad indisk måltid.

Prova gärna våra andra grytor från världens olika hörn: Texas Stew, Moroccan Tajine, Mexican Chili och Thai Curry.