Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Så enkelt gör du en läckert krämig pasta med räkor och dill – perfekt middag när du har ont om tid
2 AV 2
Foto: Lisa Björner

Billiga pastamiddagar - recept på prisvärda pastarätter

Bjud på mättande pastarätter som är billiga att laga. Här har Allt om Mat:s kock Cecilia Lundin skapat 5 pastarätter som är proteinrika och prisvärda - perfekt för en tunn plånbok!

Laga goda luncher och middagar med pasta som huvudingrediens. Toppa med proteinrika grönsaker, linser och rotfrukter. Vill du bjuda på t ex kycklingfärs eller knaperstektbacon fungerar det så klart också - men satsa då på mindre mängd färs och bacon som i stället främst lyfter smakerna i rätterna. Testa kocken Cecilia Lundins lättlagade pastarecept och ta del av hennes tips på hur du kan sänka dina matkostnader.

Recept Cecilia Lundin Styling Anna Wendt Foto Lisa Björner

Smarta knep för att få ner matkostnaderna - kockens tips

Grönsaker, som t ex kål, blir till en perfekt röra tillsammans med burktomater eller kanske en skvätt grädde eller crème fraiche. Färska grönsaker är dyrt och inte klimatvänligt så här års så använd grönsaker från frysen, t ex ärter, spenat och broccoli.

Ostkanter brukar ofta finnas i kylen, riv och frys in och använd sen till dina pastarätter. Även dessertost kan frysas. Riv den i fryst skick över pastan så smälter den och ger god smak. 

Används pasta med ägg är den proteinrik och då behövs det inte så mycket protein till. Se det mer som en smaksättning, t ex bacon, strimlad rökt skinka eller salami, finhackad rökt eller gravad lax. Det är enbart fantasin som sätter gränsen.

Läs också: