Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Sågar vanliga rådet: ”Gör inte så”
2 AV 2

Benjamin Ingrossos knep för att lyckas med carbonaran

Artisten Benjamin Ingrosso har inte bara intresse för musiken – utan brinner också för matlagning. En av hans absoluta favoriträtter är pasta carbonara. Här delar han med sig av sina smarta knep för hur du lyckas få din carbonara till perfektion – så att den smakar precis som på en trattoria i Italien. 

Carbonara är en för många en favorit bland pastarätter, men det är inte alltid helt enkelt att få till den där perfekta smaken – och härliga krämigheten. 

I klippet ger artisten och matfantasten Benjamin Ingrosso sina knep för hur man lyckas med sin pasta carbonara. Foto: Andreas Johansson / TV4

Artisten, programledaren och matfantasten Benjamin Ingrosso, som just nu är aktuell med tredje säsongen av ”Benjamin's” på TV4, har släkt i Italien, och har genom sitt liv ätit en hel del varianter av den klassiska pastarätten. Han själv svänger gärna ihop en carbonara till middag – men menar att det finns en hel del fallgropar man bör se upp för när man sätter i gång. 

– Vad som gör en carbonara till en carbonara är hur man hanterar äggen, pecorinon, pastavattnet och fettet från guancialen, säger Benjamin Ingrosso. 

I klippet här ovan ger han sina bästa tips för hur du lyckas laga carbonara som en italienare – så att den smakar lika gott som på en bakgata i Rom. 

Läs mer: 

Världens bästa restaurang finns i Sverige