Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Klarna

Benjamin Ingrossos bästa pastarecept

Låtskrivaren och artisten Benjamin Ingrosso gillar pasta. Så pass att en stor del av hans skafferi är fyllt med just pasta. Och givetvis bjuder han på lättlagad och supergod nattpasta när han har gäster som stannar länge. Se receptet här!

Sångaren och låtskrivaren Benjamin Ingrosso sysslar inte enbart med musik, han är också en stor matlagningsentusiast. I programmet ”Benjamin's” på TV4 delar han med sig av knep och favoritrecept till tittare och inbjudna middagsgäster.

I youtube-serien ”Klarna Drops By” öppnar nu stjärnan även upp sitt hem för tittarna och bjuder in oss till sitt lilla kök hemma i lägenheten. Ett kök med gasspis där sångaren enkelt slänger ihop sin ”nattpasta”.

Recept på Benjamin Ingrossos nattpasta

1. Salta vatten i en kastrull och ha i spaghetti

2. Lägg tunt skivad vitlök i en kall stekpanna med olivolja och salt

3. Sätt på värmen på mellanvärme

4. När vitlöken börjar få en nötbrun färg, ha i chiliflakes och 1,5 dl pastavatten

5. I med pastan och koka klart pastan i ”såsen” sista minuten

6. I med finhackad bladpersilja

7. Ringla över lite olivolja och ÄT

– Det här är min favoriträtt. Den heter Spaghetti aglio olio e peperoncino, säger Benjamin Ingrosso i filmen och fortsätter:

– Det sjuka med den här rätten är att den är vegansk, vilket är jävligt bra. Nu är ju inte jag 100 procent vegan men det kan alltid vara bra att tänka lite så ibland.

Med få ingredienser kan man laga pasta på ett ögonblick. Tänk på att välja råvaror av hög kvalitet, gärna ekologiska, för bästa resultat.

Benjamin Ingrosso hemma i sitt eget kökBenjamin Ingrosso hemma i sitt eget kökBenjamin Ingrosso hemma i sitt eget kök
Benjamin Ingrosso hemma i sitt eget kök Foto: Klarna

I filmen berättar Benjamin också om hur han fått hjälp av pappa Emilio Ingrosso när han renoverade köket som nu betsår av höga skåp i mörkt trä och väggar av carraramarmor.

– Det är i köket jag brukar umgås mest med mina vänner, det är också härifrån jag aldrig låter dom gå. Jag skrev en låt som heter ”I min lägenhet” där jag beskriver hur jag tar fram en bra flaska vin för att jag vill att de ska stanna kvar för att jag inte vill vara ensam, säger Benjamin i filmen.

Benjamin Ingrosso passar också på att tipsa om sina 3 favoriter i köket:

√ En vid och ganska djup stekpanna som tål hög värme

√ Krossade tomater av god kvalitet

√ Massor av pasta