Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: helenecanada

Bästa vinet till fläskfilé

Tre goda viner som passar perfekt till fläskfilé. Alla under 100-lappen!

Fläskfilé är i grunden ganska enkel mat att kombinera med vin. Mjuk smak som framförallt får karaktär av vilka tillbehör du har och hur du tillagar den.

De listade tre vinerna är enligt våra experter bra lämpade till olika rätter med fläskfilé,och dessutom till budgetpris.

1. Fyndvin till fläskfilé

Eger Kékfrankos Merlot 2015, Ungern, 70 kronor.

Ett schyst vin i vänlig stil till exempelvis parmalindad fläskfilé. Kékfrankos är det ungerska namnet på den blå druvan blaufränkisch.

2. Bordeaux till budgetpris

Château de Lavison 2014, Bordeaux, Frankrike, 74 kronor.

Hederlig och ren bordeaux till budgetpris med svarta vinbär, aningen ek och fin balans. Passar utmärkt till parmalindad helstekt fläskfilé.

3. Smakrikt rött vin – med längd i eftersmaken

Gérard Bertrand Château Avernus 2014, Frankrike, 81 kr. 

Smakrikt och generöst rödvin med toner av björnbär, timjan och lite lakrits. Balanserade syror och en liten längd i eftersmaken.

Matförslag: Servera gärna till kantarellstekt fläskfilé med selleripuré och brynt hasselnötssky.

Spara dina favoritviner i vår vin-app

Om du vill spara ner dina favorit­viner och lägga till i inköpslistan rekommenderar vi att du laddar ner vår Vinapp. Där finns alla betyg på ett och samma ställe. Över 1600 viner!

appen kan du söka på land, pris och betyg. Våra vinprovare har testat och betygsatt hela Systembolagets ordinarie sortiment! Här laddar du ner appen!

Följ med på vinresa till Leth i Österrike!

Vi har skräddarsytt en riktig drömresa till Gyllene Glaset-vinnaren Leth i distriktet Wagram och besök i vackra Wien. Följ med oss dit den 13–16 september!

LÄS MER OM RESAN HÄR.