Bakprofilerna: Här är hetaste baktrenderna 2022
Premium Trenderna svänger snabbt i bakvärlden och det som kändes superhett för bara ett par år sedan (ni minns väl semmelwrapen?) har vi lämnat för att blicka framåt. Allt om Mat har pratat med några av Sveriges bästa konditorer och bagare om vilka bakverk och smaker som är heta 2022. Vad säger vi hejdå till och vad kommer vi se mer av?
Från färgglada och maffiga cupcakes med extra allt, till enkla och klassiska småkakor. Vissa trender håller i sig medan andra inte gör lika stort intryck och glöms bort lika snabbt som de kom.
På senare tid har bland annat Tiktok blivit en källa för inspiration och nyskapande trender. Den största baktrenden på plattformen 2021 var cloud bread (molnliknande bakverk), men även hot chocolate bombs (två gjutna chokladhalvor som fylls med marshmallows) blev ett viralt fenomen. Just godis har blivit stort bland hemmabagarna som gör fluff av diverse gelégodis. Konditorn och receptkreatören Sara Aasum Hultberg är en av de som tror att vi kommer få se mer av godis framöver, men även spännande bakformar.
LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA
Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:
- Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
- E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
- Dela din prenumeration med upp till 3 personer
- Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.