Asiatisk trerättersmiddag du lagar på bara 1 timme
Bjud på en trerättersmeny med asiatiska fräscha smaker som lime och koriander. Servera det grillade köttet med en jordnötssås och avsluta middagen med en sötsyrlig mangosorbet. Allt lagar ni på bara 1 timme.
Recept på förrätt, varmrätt och dessert samt tips på matchande dryck till en hel trerättersmiddag hittar du här!
Receptmakaren Petra Lindstrand om menyn:
”Vem älskar inte Thailand och dess härliga smaker? Nu i grillsäsong grillar jag gärna utomhus. Här blir det schnitzel av bog, ett mört kött som går snabbt att grilla. Marinaden med koriander passar både till kött och broccoli. Har du svårt för koriander så byt ut den mot persilja och lite rivet limeskal. Grilla försiktigt eftersom köttet lätt bränns på grund av sockret i marinaden. Desserten är både en flytande dessert och en drink som görs precis före servering. En slags Aperol Spritz fast i sorbetform och med smak av thaibasilika och mango.”
Meny
FÖRRÄTT Thaihummus med chilitortillachips
VARMRÄTT Koriandermarinerad grillad schnitzel med sparrisbroccoli, sataysås och nudelsallad
DESSERT Mango- och thaibasilikasorbet med bubbel
Planering
1. Marinera kött.
2. Gör sataysås.
3. Gör hummus och bred ut i skål.
4. Gör dressing till salladen.
5. Grilla kött och broccoli.
6. Gör nudelsallad.
7. Servera hummus med tillbehör.
8. Skiva kött och servera med tillbehör.
9. Gör dessert strax innan servering.
Förrätt
Plockiga förrätter är uppskattat. Här har hummusen smaksatts med jordnötssmör.
Varmrätt
Efterrätt
Matcha mat och dryck
TILL THAIHUMMUS: Langlois Crémant de Loire Brut, Frankrike, nr 7404, 159 kr. Fräscht mousserande med liten syrlighet, inslag av örter och honung och en fint avrundad eftersmak.
TILL GRILLAD SCHNITZEL: Leitz Magic Mountain Rüdesheimer Riesling Trocken 2021, Tyskland, nr 70626, 164 kr. Distinkt vitt vin med drag av äpplen, persikor och toner av lime. Fräschören och druvigheten tar väl hand om rättens alla smaker.
ALKOHOLFRITT: Maglehem n:o 4, Sverige, nr 11575, 55 kr (63 cl). Ekologisk äppelmust med ton av honung, avrundad sötma och en balanserande friskhet.
Recept, styling och dryckestips: Petra Lindstrand Foto: Anna Kern
Fler snabblagade trerättersmiddagar hittar du här: