Asiatisk nyårsmeny
Vi firar in det nya året med en snegling mot det asiatiska köket. Friskt syrligt, knaprigt och glassigt. Dukningen går i glimmande guld, grönt och vitt. Gott slut!
Gott nytt år med asiatisk festmat! Här är hela nyårsmenyn:
Förrätt:
Pilgrimsmusseltartar med svart sesam, gurka och avokadokräm



Att dricka till pilgrimsmusseltartar:
• Pol Roger Brut Réserve (7549) Frankrike, 389 kr. Frisk och aptitretande champagne. Ren, stram frukt, citrus, mineraler och bröd i den eleganta smaken.
• Alkoholfritt: P.Lex Pure (1971) Italien, 55 kr. Friskt, piggt med pärlande, lätt aromatisk och något söt smak med drag av citrus, druvor och päron.
Varmrätt:



Att dricka till tournedos:
• Zenato Merlot 2010 (32224) Italien, 139 kr. Rött vin med fyllig, fruktig framtoning. Inslag av blåbär, korinter, örter. Fin, mjuk avslutning.
• Alkoholfritt: Jacob’s Creek UnVined Shiraz 2013 (1994) Australien, 59 kr. Alkoholfritt rött vin med mjuk, fruktig smak. Inslag av mörka bär och vanilj. Lätt sötma i eftersmaken.
Dessert:
Pistaschglass med granatäppelsirap, amarettokokta aprikoser och mochi



Att dricka till desserten:
• Moscatel de Setúbal 2008 (8117) Portugal, 65 kr (37,5 cl). Starkvin med god sötma. Inslag av torkad frukt, nötter, knäck och apelsiner.