Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Årets Mat-Instagrammare 2020: ”Och de nominerade är...”

För fjärde året i rad är det dags att kora en vinnare av Allt om Mat:s pris, ”Årets Mat-Instagrammare”. Här får du lära känna de fem nominerade lite närmre, och den 7/10 är det dags att rösta på just din favorit direkt på Instagram-stories.

I år har vi på redaktionen valt att lyfta fem stycken mindre konton som vi tycker både inspirerar och som vi tror kan växa och bli stora framöver. Här presenterar de nominerade sig själva och berättar varför de tycker mat och sociala medier är så roligt att syssla med.

Instagram: Gottigheter

Namn: Jennifer Eriksson

Ålder: 26 år

Bor: I centrala Göteborg

Yrke: Associate Director på ett fastighetsrådgivningsbolag.

Om Jennifer: Jag älskar mat! Och jag älskar att mat låter mig få vara kreativ och göra precis som jag vill. Sen finns det ju faktiskt inget finare än att dela med sig av det man lagat! Tänk all den kärlek och tid man lagt på att hacka, koka, smaka, steka, kavla, grilla, salta och fundera på hur fan detta ska bli? Tänk att det blir något otroligt på en tallrik som någon man älskar ska äta. Det är livet! Älskar också att sociala medier ger mig möjligheten att bjuda in alla till middag varje dag, oavsett vart man befinner sig. Mysigaste ever! Blir alltid så inspirerad och imponerad av allt som lagas, bakas och skapas på sociala kanaler. Och helt orimligt glad när någon inspireras av mig!

Instagram: UlricaKrii

Namn: Ulrica Krii

Ålder: 44 år

Bor: Bromma

Yrke: Formgivare på kommunikationsbyrån Food & friends.

Om Ulrica: Jag älskar att fotografera och att laga mat. Instagram är en sådan fantastisk community där alla med samma intressen kan peppa och inspirera varandra. Att fotografera en råvara kan bli hur vackert som helst likväl som att inspirera med en läcker pastarätt eller dessert. Det är också ett så direkt och snabbt medium, där man kan be om receptet om man vill ha det eller bara säga att det såg härligt och gott ut, fråga om hur bilden är fotograferad eller vart man inhandlat det som finns med på bild.

Instagram: FoodbyNatta

Namn: Nathalie Spjälle

Ålder: 29 år

Bor: Svenstavik i Jämtland

Yrke: Jobbar i delidisken på ICA.

Om Nathalie: Jag försöker spendera det mesta av min lediga tid utomhus. Jag plockar mycket bär, svamp och på vintern åker jag mycket skidor. På min instagram vill jag inspirera andra till att äta mer växtbaserat! Jag älskar att laga och dela med mig av näringsrika, färgglada, veganska recept. Jag tycker även mycket om att laga mat utomhus.

Instagram: 1000smårätter

Namn: Klara Ingemyr

Ålder: 30 år

Bor: Malmö, inbiten värmlänning i botten

Yrke: Högstadielärare. SO/Hemkunskap.

Om Klara: Jag tänker på mat 95% av min vakna tid. Mat för mig är att ge bort något som jag lagt min tid, energi och egentligen allt jag har, på. Det är det finaste jag kan ge till någon. Mat för mig är också trygghet, terapi, hem och familj. Mat finns för alla tillfällen och jag vill vara med på allt! Det jag älskar med sociala medier och mat är alla fantastiska människor bakom alla konton som peppar, höjer och stärker varandra. Och vi är precis lika galna i mat allihopa.

Instagram: MatbyMange

Namn: Magnus Eriksson

Ålder: 33 år

Bor: Kvicksund

Yrke: Områdeschef på ett städbolag

Om Magnus: Det roligaste med matlagning tycker jag är all den kreativitet och inspiration som finns att hämta. För mig handlar mat om det mest essentiella i vår kultur, middagsbordet är ju den naturliga mötesplatsen för nästan alla, oavsett om det är för att prata om en mulen måndag eller för att fira in helgen. Dynamiken som skapas där är min motivation till att fortsätta laga spännande mat dag efter dag, det älskar jag verkligen! Sedan min medverkan i Sveriges Mästerkock 2020 har mitt matlagande verkligen exploderat och genom instagram får jag chansen att dela med mig och inspirera andra till att fortsätta utvecklas i köket, på samma sätt som jag själv inspireras av alla häftiga matkonton och duktiga matlagare jag stöter på i flödet.

SÅ RÖSTAR DU: Vill du vara med och rösta fram 2020 års ”Mat-Instagrammare”? Då går du in och följer Allt om Mat på Instagram, för den 7/10 är det dags att rösta på just din favorit. Från klockan 09:00 den 7/10 har du endast 24 timmar på dig att rösta, alltså fram till den 8/10 09:00 nästa morgon.