Årets kock-trean Louise Johanssons höstbuffé
I dagarna kammade kocken och receptkreatören Louise Johansson hem bronsmedalj i årets upplaga av den prestigefyllda tävlingen årets kock. Här delar medaljören med sig av inspiration och recept för hur du fixar en underbar höstbuffé med kräftor, kantarellpaj, grillade majskolvar, tångfocaccia och massor av goda såser och röror.
Efter en dramatisk final på Annexet i Stockholm tog kocken – och tidigare vinnaren av TV4:s ”Sveriges Mästerkock” – Louise Johansson bronsmedalj i tävlingen årets kock. Som ensam kvinna tävlade hon mot sju andra kockar, och bland tävlingsuppgifterna fanns bland annat att laga rätter med gul lök, baljväxter, pilgrimsmusslor och vildsvin som huvudråvaror. Efter många timmars kämpande i köket var det en nöjd Louise som Allt om Mat fick en pratstund med.
– Jag är så glad och sjukt stolt över mig själv och min prestation, säger Louise Johansson till Allt om Mat.
Samtidigt erkänner hon att det svider lite, när vinsten var så nära. Nu tittar hon framåt – och är inte främmande för tanken att ställa upp i tävlingen igen framöver.
– Man snubblar lite på målsnöret. Men jag är redo att köra igen, säger hon.
Här är Louise Johanssons bästa recept för en underbar höstfest
Bjud på en underbart god höstbuffé komponerad Louise Johansson. Här hittar du härliga smaker från havet, underbar focaccia, kantarellpaj, grillade grönsaker och ljuvlig cheesecake som avslut.


