Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Årets glögg 2015Årets glögg 2015Årets glögg 2015
Årets glögg 2015

Årets glögg från Blossa 2015

Blossa 15 är här. Årets glögg från Blossa kommer i en blå- och vitblommig flaska som ska föra tankarna till Storbritannien.

Läs också: Glögg! Vi har provsmakat årets nya smak – så tycker vi om Blossa 2018

 

Årets glögg från Blossa 2015

Jul 2015. Årets glögg från Blossa har smaksatts med en av världens mest populära tesorter, Earl Grey, och bär spår av både bergamott och citron. Inspirationen kommer från de teälskande engelsmännen och återfinns även i flaskans design, vilken påminner om klassiskt engelskt porslin och föreställer en earl som värmer glögg i sällskap av sin jakthund.

Så här beskrivs årets glögg:

Blossa 15 har en framträdande doft av citrus, te och glöggkryddor. Smaken är söt och frisk med glöggtoner som dröjer sig kvar i munnen för att avslutas med en klar citrus- och tesmak. Som alltid är Blossa tillverkad på en vinbas och i år har glöggen hela tre stycken viner i sitt grundrecept: muscatvin från Spanien, ett torrt franskt vitt vin med hög syra, samt mistelavin – ett sött vin som visat sig passa extra bra med det svarta teet.”

– Det finns många likheter mellan glögg och te, både i hur det dricks och i gemenskapen som ofta finns kring drycken. I år vill vi hylla detta genom afternoon glögg, vilket märks i den klassiskt porslinmönstrade flaskan och i den perfekta balansen mellan traditionella te- och glöggtoner, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa.

Minns du smakerna?

Här är listan på alla Blossa-smaker sedan årgångsglöggens första år 2003.

Blossa 15 finns i Systembolagets beställningssortiment från den 1 oktober och kostar 99 kr.