Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Annelies äppeltårtaAnnelies äppeltårtaAnnelies äppeltårta
Annelies äppeltårta Foto: Ulf Svensson

Äppelkaka och brownies: Baka gott för alla tillfällen

Äppelkaka, paj och tårta. Godsaker som att fresta med både till fikat eller på högtider. Letar du efter inspiration till eftermiddagskaffet eller till nästa födelsedag är det här recepten för dig.

Småkakor, kaffebröd eller kanske en sockerkaka. Allt sånt som är extra gott till kaffet efter lunchen eller om man är sugen på något sött. Kanske du vill ha mandelbottnar med bär på eller helt enkelt små vanliga vaniljdrömmar. Vill du ha något med mycket choklad kan du alltid göra choklad- och kaffebrownies, eller ta det lugnt med en enkel kardemummakaka.

Choklad- och kaffebrownies, de här browniesarna går mycket fort att göra med färdig mix - bara att blanda med vatten.

Till fest passar en cheesecake eller en god äppelkaka. Kanske till några gamla goda vänner som kommer på besök över en dag eller om man bjuder över resten av familjen på fika. Då kan du alltid göra en cheesecake med bär på dagen innan som bara är att ta fram när besöket har anlänt.

Cheesecake, en vanlig cheesecake på digestivekex och philadelphiaost som kan hålla sig i upp till 4 dagar i kylskåp om det skulle bli över.

På en födelsedag eller kanske ett annat mer högtidligt tillfälle som kräver mer än småkakor får det lov att vara större bakverk. En extra fin chokladtårta kanske, eller för de som inte gillar choklad så mycket går det bra att göra en tårta med muscovadomousse eller en hallon och lemoncurd tårta som även passar bra till yngre personer.

Servera gärna på ett vackert tårtfat från Rörstrand

 Läs mer och köp här!

Hallon- och lemon curd-tårta, en tårta som inte tar allt för lång tid eller är jättesvår att göra, dessutom blir resultatet riktigt gott.