Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Allt om Mat:s matpriser 2021 – här är vinnarna

Vi på Allt om Mat delar ut priser till dem som gjort något extra inom mat- och vinvärlden under året. I år går Stora matpriset till Tareq Daoudi Taylor. Gyllene glaset tilldelas Andrea Farinetti och vinhuset Borgono i italienska Piemonte och Amanda Wiger får priset årets Instagrammare. Läs juryns motiveringar till de välförtjänta vinnarna här!

Stora matpriset går till Tareq Daoudi Taylor

Juryns motivering

Tareq Taylor har med sina stora kunskaper om matens alla aspekter, från smak doft och hantverk till att bekämpa matsvinn, erövrat svenskarnas hjärtan. Han lyckas genom sin karismatiska stil förmedla både kunskap och matglädje, oavsett om han vänder sig till nybörjare eller avancerade hemmakockar. Under året har han dykt upp i flera tv-produktioner, för att lära oss tittare mer om mat, och som författare och föredragshållare. En sann folkbildare som drivs av att få oss att samlas kring mat som är välsmakande, överraskande och hälsosam. Inte minst, har han också öppnat våra ögon för andra matkulturer.

Foto: Bonnier Fakta

Gyllene Glaset går till Andrea Farinetti och vinhuset Borgono

Juryns motivering

Årets Gyllene glaset tilldelas vinhuset Giacomo Borgogno i Piemonte. För sin höga och jämna kvalitet, från boxvin till vingårdsbetecknade baroloviner. För sin spiksäkra känsla för hur ett piemontevin ska smaka genom fingertoppskänsla för druvodling och vinmakning.

Andrea FarinettiAndrea FarinettiAndrea Farinetti
Vinhuset Giacomo Borgogno i PiemonteVinhuset Giacomo Borgogno i PiemonteVinhuset Giacomo Borgogno i Piemonte
1 AV 2
Andrea Farinetti
2 AV 2
Vinhuset Giacomo Borgogno i Piemonte

Amanda Wiger är årets Instagrammare 

Läsarnas val

För femte året i rad har Allt om Mat:s följare röstat fram årets Instagrammare. Efter en jämn omröstning stod det klart att det blir Amanda Wiger, ”Wigersmat” som fick flest röster – och därmed kammar hem 2021-års pris.

Läs mer: 

Lättlagat pastarecept från vinnaren av Instagrampriset 2021 

Tareq Taylors recept på jordärtskockssoppa

Fläskfilégrytor - recept på 5 goda grytor med fläskfilé