Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Allt om Mat:s Instagrampris 2021: Här är de nominerade

För femte året i rad är det dags att kora vinnaren i Allt om Mat:s Instagrampris! Här får ni lära känna personerna bakom de tre nominerade kontona, som genom att bjuda på kreativ matlagning och vackra bilder inspirerar mängder av människor på sociala medier varje dag. På torsdag, den 14 oktober, är det dags att rösta på ditt favoritkonto på Allt om Mat:s Instagram-stories.

I år har Allt om Mat:s redaktion valt ut tre Instagramkonton som på olika sätt lyckats inspirera lite extra inom matlagning på sociala medier under det gångna året. Nu har du chansen att rösta på det Instagramkonto som ditt hjärta klappar lite extra för – och som du vill se ta emot Allt om Mat:s Instagrampris 2021. Omröstningen kommer starta på Allt om Mat:s Instagram-stories torsdagen den 14 oktober klockan 10.00, och kommer sedan pågå i ett dygn framåt. 

Här nedan får du lära känna de nominerade lite bättre – och höra vad som driver dem till att dela med sig av sin matlagning för tusentals personer på Instagram varje dag. 

Här är de nominerade till Allt om Mat:s Instagrampris 2021

Namn: Amanda Wiger
Instagram: @Wigersmat
Ålder: 28

– Jag älskar enkel, opretentiös mat. Grisigt men med finess! För jag är en grisig person, spiller och dräller jämt. Mina recept domineras av det finaste vi har här i livet - smör, ost och majo eller sås i största allmänhet! Det blir mycket pasta, råbiff och svulstiga mackor. Också mycket smårätter och nibbel. Testar och framför allt smakar mig fram för att hitta nya, goda rätter och kombinationer. Jag vill dela med mig av riktigt göttiga recept som är förhållandevis enkla att slänga ihop, och få fler personer att kunna imponera i köket utan att stryka med av utmattning. Jag skulle heller aldrig benämna något som nyttigt/onyttigt - mat ska inte placeras i fack, den ska njutas av! Sedan vill jag också visa att det är rimligt som tjej att vara lite grov i munnen och äta rejält!

 

Namn: Emma Oller Westerberg och Amelia Oller Westerberg
Instagram: @Veganskmatlåda
Ålder: 25

– Vi är två 25-åriga systrar som gärna tillbringar vår fritid i köket med kameran i högsta hugg. Allt började när vi pluggade på universitetet där många blev nyfikna på våra veganska matlådor. För att underlätta receptdelningen skapade vi kontot @veganskmatlada med målet att inspirera våra vänner till att våga testa växtbaserad mat. Drygt 4 år senare har vi över 50 000 kompisar inne hos oss, och vi hoppas kunna sprida grön inspiration genom pepp, enkla recept och en gnutta humor. Numera är maten inte bara matlådor, även om vi skrivit en hel kokbok om veganska matlådor, utan allt från festmat till bakning och frukost. Vår mat är perfekt om du precis börjat doppa tårna i havet av vegansk mat och kanske känner dig lite vilsen. Dessutom bjuder vi gärna på secondhand-shopping och inspiration om ett mer hållbart resande och semestrande.

Namn: Khadija mohamud
Instagram: @Khadijaskitchen.se
Ålder: 39

– Jag är född och uppvuxen i Somalia och kom till Sverige som 22-åring, och jag har lagat mat sedan jag var 9 gammal. Jag har alltid älskat att stå i köket tillsammans med min mamma, och även om jag alltid trivts i köket som fisken i vattnet så trodde aldrig att jag skulle bli en matbloggare/instragrammare. Det var mina barn som berättade på förskolan att deras mamma lagar mat från hela världen, och personalen frågade då om jag inte kunde starta ett Instragramkonto och dela med mig av mina recept. Jag älskar all mat, men den somaliska maten ligger varmt i mitt hjärta. Syftet med mitt Instragramkonto är att du ska bli inspirerad– och upptäcka att du är drottning/kung i ditt kök. Men framför allt hoppas jag att många kan upptäcka Afrikansk mat, det är därför jag har skrivit en kokbok om östafrikanska maträtter.

Så röstar du

Vill du vara med och rösta fram 2021-års ”Mat-Instagrammare”? Då går du in och följer Allt om Mat på Instagram, för den 14/10 från klockan 10.00 är det dags att rösta på din favorit. Du har 24 timmar på dig att rösta, alltså till den 15/10 klockan 10.00.