8 middagar du kan göra på dina rester – god restmat till hela familjen
Sluta släng resterna efter lunchen eller middagen. Gör nya goda rätter på restmaten istället. Vi tipsar om 8 riktigt goda recept.
Varje år slängs cirka 19 kilo fullt ätbar mat per person i Sverige och 26 kilo mat och dryck hälls ut i slasken. Om vi blir bättre på att ta vara på maten kan vi både minska svinnet och spara pengar. Här kommer 8 riktigt goda recept på restmat du kan laga av det du har hemma i kylskåpet.
Gravad lax med stuvad potatis och syrad rödlök
Gravad lax som blir underbart len. Laxen ska gravas ett dygn, så här krävs lite planering! Njut med stuvad potatis.
Karré i pitabröd med limeyoghurt
Tips! Fläskköttet ska skivas så tunt som möjligt för att bli krispigt och gott. Recept hittar du här.
Kycklingklubbor med dillkokt potatis och rödbetor med citron
Här lagar vi dubbel mängd kyckling och kokar mer potatis än vad som går åt för att det ska räcka till nästa dag. Recept hittar du här.
Enchiladas med gurk- och koriandersallad
Recept på enchiladas med gurk- och koriandersallad. Enchiladas är en texmex-favorit. En perfekt genväg till sås med hetta är att använda krossade tomater med chilismak. Recept hittar du här.
Lasagne med pepparrot
Pepparrot är en krydda som kan lyfta det mesta. Lite oväntat till köttfärslasagne. Vi har använt färsk. Recept hittar du här.
Laxpudding med brynt smör och sockerärter
Laxpudding är helt galet gott, och det brynta smöret är bara ett måste. Recept hittar du här.
Helstekt fläskkarré med äppelpuré och rostade morötter
Recept på helstekt fläskkarré med äppelpuré och rostade morötter. Fläskkött och äpple är smaker som gillar varandra. Välj en syrlig sort, exempelvis Aroma. Recept hittar du här.
Kycklingröra med broccoli och potatisbullar
Förväll eventuellt broccolin i lättsaltat vatten om du vill ha den lite mjukare i konsistensen. Recept hittar du här.