6 recept med kassler och kockens bästa kassler-tips
Att laga rätter som innehåller kassler är enkelt och det salta köttet ger god smak till måltiden. Här är 6 enkla recept med kassler - från pastagratäng och paj till krämig hawaiikassler. Allt om Mat:s kock tipsar också om hur du bäst tillagar kassler.
Kassler är saltat och rökt fläskkött, framför allt av kotlett. Den kan serveras kall som den är eller tillagas i en paj, gratäng, pastasås eller som fyllning i till exempel cannelloni och crêpes. Testa något av recepten nedan till middag.
Kocken Cecilia Lundin om hur du kan tillaga och krydda kassler:
Kassler är en praktisk produkt som både går att äta kall och varm. Eftersom den är rökt är den hållbar vilket är bra framför allt på sommaren.
Kasslern kan skivas och ätas kall till exempel med potatissallad eller bräckas hastigt och serveras med en varm sås, som svampsås. Den kan strimlas och blandas i en pasta eller paj eller i en kall sallad. Tärnas och vara basen i pytt i panna.
Den passar även utmärkt i gratänger, vi är väl många som kommer ihåg 70-talsklassikern kassler med ananas där skivad kassler las i en ugnssäker form och toppades med ananasringar (från burk), riven ost och lite paprikapulver innan den gratinerades. Men kasslern kan göras lite modern med kryddor som passar bra till, till exempel curry, sötstarka såser, exempelvis sweet chili, ingefära och hamna i en stir fry, i fried rice eller en wok tillsammans med grönsaker som paprika, salladslök, böngroddar, bambuskott och så vidare.



Håll koll på stektiden
Stek inte kasslern för länge, då blir den torr och eftersom det är en saltad produkt koncentreras saltet också och rätten känns översaltad.
Kasslergratäng
Pasta med kassler
Hawaiikassler
Kasslerpaj
Cannelloni med kassler
Kasslergratäng med potatis
Läs också:
5 recept på kycklinggrytor och kockens bästa gryttips
5 enkla recept med lax och matexpertens guide till hur du tillagar lax på bästa sätt