Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bästa festrecepten med kyckling – här är matexperternas favoriter

Kyckling är en perfekt ingrediens att laga festmat av. Här tipsar Allt om Mat:s kunniga och erfarna matexperter om de bästa festrecepten med kyckling.

Att laga festlig och lite lyxigare helgmat behöver varken vara svårt eller ta lång tid. Här tipsar några av våra duktiga matexperter om sina favoriter när det kommer till festrecept med kyckling som huvudingrediens.

Kycklinggryta och pastagratäng med kyckling

Ulla Karlström, ansvarig magasinsredaktör på Allt om Mat, lagar gärna en krämig kycklinggryta eller pastagratäng till festen.

– Grytan är mustig och god och kycklingen blir riktigt mör. En perfekt bjudgryta helt enkelt. Jag serverar den med naanbröd, mango chutney och extra cashewnötter vid sidan av.

– En härlig vardagslyxrätt  med allt i ett och som innehåller mycket av det jag gillar, saftig kyckling, svamp, salvia, parmesanost och mozzarella. Dessutom kan man förbereda rätten i god tid, så bra!

Kyckling i marsalasås

Allt om Mat:s kock och receptmakare Cecilia Lundin tipsar om en smakrik kycklingrätt med svamp till festen.

– Det här en mustig men ändå snabblagad rätt som bland annat innehåller karljohansvamp vilket hör till mina favoritingredienser.

Kyckling saltimbocca

Vår receptmakare och matexpert Gunilla von Heland lagar gärna en saltimbocca med en tvist.

– Saltimbocca kyckling har en tvist med brynt svamp och den fantastiskt goda saltimbocca-kombinationen av citron, skinka, och salvia. Rätten passar dessutom både till vardags och att bjuda på.

Sugen på att laga fler rätter med kyckling? Se här!

5 recept på goda grytor med kyckling