Oemotståndligt goda bullar – här är 5 favoritrecept
Att baka bullar är alltid en bra idé – och bakar du dubbel sats kan du spara i frysen tills du har fikagäster på besök. Här tipsar vi om 5 recept på riktigt goda och saftiga bullar i olika varianter som går hem hos de allra flesta. Dessutom ger konditorn Anna Nordh sina bästa knep för hur du lyckas med bullbaket.
Bullar är ett vinnarbakverk som går hem hos de allra flesta. Bulldegar och fyllningar går att variera i all oändlighet – och bara fantasin sätter gränser på vad du väljer att smaksätta dina bullar med.
Men det finns några fallgropar att se upp för för att dina bullar ska bli så goda och saftiga som bara möjligt. Här ger konditor Anna Nordh sina bästa knep för hur du lyckas ta ditt bullbak till nästa nivå.
1. Värm inte upp degvätskan
När smöret smälts ändras sammansättningen på smöret vilket gör att degen kommer att suga åt sig mer mjöl än om smöret är rumsvarmt eller kallt.
2. Låt degen jäsa länge
Med kalla ingredienser kan degen jäsa över natten i kylskåp och du har en fin och elastisk deg på morgonen. Dra ner lite på jästmängden om du kalljäser degen.
3. Var sparsam med mjölet
Mycket mjöl ger torra bullar. Tänk att degen ska vara klibbig men inte kladdig och släppa från bunkens kanter när den är klar.
Sugen på fler bakverk? Här är några av våra bästa recept på smulpaj:
Läs mer: