Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Underbart god och krämig sås till bärpaj
2 AV 2

5 klassiska desserter till helgen

Avsluta middagen på topp med en riktigt läcker dessert. Här har vi samlat några av våra favoritrecept på klassiska desserter som tiramisu, chokladmousse och crème brûlée. Vilken blir din favorit?

En dessert får gärna innehålla olika smaker och konsistenser för att bli en bra avrundning på middagen. En crème brûlée till exempel har sitt lena och krämiga innehåll men också den knäckiga ytan som ger en fin helhet. Allt om Mats konditor Anna Nordh tipsar om hur du gör den perfekta efterrätten och hur du undviker vanliga misstag.

– En bra dessert ger smaklökarna en utmaning. Den får gärna innehålla något sött, syrligt, beskt och salt för att vara en välkomponerad efterrätt.

– Desserten blir mer intressant om den består av olika konsistenser. Vill du servera en mjuk, fluffig chokladmousse bryter ett knaprigt havreflarn av och gör helheten mer spännande.

– Tänk på middagen som en helhet. Består varmrätten av en smördegsinbakad köttbit med gräddsås så orkar troligtvis inte gästerna äta en stor bit chokladtårta, hur fantastisk den än är. Då kan det passa bättre med en syrlig glasskula med hackade karamelliserade nötter.