Påskmat - 5 recept på goda matpajer att laga till påskbuffé och fest
Baka god och vackra matpajer att bjuda på till vårfest och sommarlunch. Här är 5 recept på matiga pajer som är fina att ställa på en buffé eller serveras som till exempel påsklunch - från broccolipaj till klassisk kycklingpaj.
Pajer går ofta att förbereda dagen innan genom att till exempel göra pajdegen och låta den vila i kylskåpet över natten. Det går också att tillaga och grädda pajen i god tid innan den ska serveras och antingen serveras kall eller något uppvärmd. Tänk på att täcka över pajen med folie när du värmer upp den så den inte blir bränd eller torr.
Recepten nedan är skapade av receptmakaren Christina Asplund. Vill du njuta av vegetariska pajer i påsk kan du laga både spenatpaj, broccolipaj och sparrispaj och helt enkelt strunta i toppingen.
Spenatpaj
Sparrispaj
Kycklingpaj
Räkpaj
Broccolipaj
Recept på fler goda matpajer hittar du här:
Sparrispaj med räkor och löjrom