Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Recept på krämig pasta du lagar på 15 minuter
2 AV 2
Foto: Helén Pe

4 enkla pastamiddagar som lagas på bara 30 minuter

Recept på lättlagade middagar med pasta kan man inte få för många av. Här är 4 pastarecept som snabbt blir nya favoriter - både som vardagsmat och som bjudrätter på festen. Laga och njut!

Pastarätter är perfekta att laga när man har lite tid men vill äta gott, gärna så snabbt som möjligt. Här är 5 enkla pastarecept med smaker för hela familjen - pasta med lax, högrevsfärs, svamp, bacon och skaldjur. Laga något av Petra Lindstrands goda pastarecept och kanske matcha med ett gott vin till! Tänk på att ragun går snabbt att tillreda men den behöver puttra 1 timme innan den är klar.

Ragun går snabbt att tillaga men behöver puttra på spisen 1 timme så den lagas med fördel när man inte är vrålhungrig.

Matcha mat och dryck

TILL PASTA MED GORGONZOLA, BACON OCH SVAMP: Lungarotti Rubesco 2018 (2942) Italien, nr 2942, 109 kr. Smakrikt och mustigt rödvin. Här finns drag av plommon, vanilj och färsk tobak. Värme i avslutningen.

DRYCK TILL PASTA MED KALLRÖKT LAX: Sauvignon Cantina d´Isera 2020 (24001), Italien, 119 kr. Vitt vin med fint aromatiska toner, inslag av syrliga äpplen, lime och nässlor. Smak med driv och fräschör.

TILL ITALIENSK KÖTTFÄRSSÅS: Copertino Riserva 2012 (2077), Italien, 89 kr. Rött vin med god mognad i generöst mustig stil. Här finns drag av torkad frukt, lite läder, kryddor och tobak.

TILL PASTA MED VITLÖKSFRÄSTA KING PRAWNS OCH PINJENÖTTER: Il Nespolo Arneis 2020 (2712), Italien, 149 kr. Vitt vin i frisk, distinkt stil med liten blommig ton. Här finns inslag som påminner om färska örter, aprikoser och grape

TILL PASTA ALLA VODKA: Borgogno Barbera d’Alba Superiore 2019 (74201), Italien, 179 kr. Elegant rödvin med inslag av körsbär, hallon, örter, lite lakrits och en lätt krydda. Koncentration och fin friskhet.

ALKOHOLFRITT: Maglehem n:o 4 (11575), Sverige, 48 kr (63 cl). Ekologisk äppelmust med lätt ton av honung, avrundad sötma och en balanserande friskhet.

Recept & styling Petra Lindstrand Foto Helén Pe

Andra goda pastarätter hittar du här:

Annons: Läs dina favoritmagasin digitalt i appen ARCY