Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

4 snabba grytor - a la thai style

Låter det krångligt och komplicerat att laga en thailändsk gryta? Inte alls! En god gryta reder sig själv - här är våra favoriter.

Det går snabbt och är superenkelt att laga en thailändsk gryta. Dessutom är det vansinnigt gott och perfekt som bjudmat! Du väljer själv hur mycket sås du vill använda och på det sättet blir det rejält med mat för alla smaker. Skulle det mot förmodan bli några rester över passar det perfekt att ta med sig i lunchlådan. En gryta är lika god dagen efter (och till och med ett par dagar efter) själva tillagningen. Det går också bra att frysa in överbliven gryta.

Santa Marias Green Curry och Paneng Red Curry är två av det thailändska kökets absoluta grytbas-klassiker. Green Curry är en lite mildare sås baserad på thailändsk grön curry, medan Paneng Red Curry är en het och väldigt populär thairätt.

Green Curry-såsen är särskilt god till räkor, kyckling och grönsaker. Paneng Red Curry är en grytsås som är en ljuvlig kombination av thailändsk röd curry, citrongräs och kaffir lime, vilken med fördel tillagas med kyckling, grönsaker eller fläskkött. Det enda du behöver göra är att steka och hälla över såsen, sen är det klart att servera tillsammans med nudlar eller ris. För dig som gillar extra hetta tipsar vi om Paneng Red Curry Spice Mix, en god kryddmix.

Det bästa med de här grytsåserna att du kan laga oändligt många olika rätter, med olika basprodukter. Det är bara att välja din favorit, till exempel kyckling, och sedan addera dina godaste grönsaker och sås. Det är bara din fantasi som sätter stopp.

Här är våra bästa recept på de populära grytorna, tillagade med cookingsåserna Paneng Red Curry och Green Curry.