Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

3 syrah-favoriter bland Systembolagets nyheter i februari

Bland Systembolagets nyheter i februari 2018 fastnade vi speciellt för tre rödviner från södra delen av Frankrike med druvan syrah som gemensam nämnare. Vinerna ger mycket och generöst vin för pengarna. Köp dem nu och spara till sommarens första grillfest!

3 goda vin-nyheter med druvan syrah

DOMAINE D’AUPHILHAC Cuvée d’Auphilac Rouge 2014, 169 kronor

Kommer från Languedoc Montpeyroux cirka 4 mil nordväst om Montpellier.

Det här vinet bjuder på en härlig, kryddig ton med djup fruktighet med komplexitet och avslutas med en lätt och angenäm beska. Mycket trevligt matvin, särskilt om det bjuds på mustig gryta eller en grillad biff.

Vinet är ekologiskt och är gjort av en blandning av druvorna mourvèdre, syrah, carignan, grenache och cinsault.

CELLIERS D´ORFEE CUVÉE Sextant 2015, 189 kronor

Från Corbières är en annan fullträff. Här bjuds det på peppriga, mörkkryddiga toner med god intensitet. Ett vin med extra allt utan att vara för mycket.

Vinet görs av kooperativet Celliers d´Orfee och brukar dyka upp med jämna mellanrum i nya årgångar på Systembolagets hyllor. En favorit som står sig.

Druvor som används är syrah och carignan.

MAS CHAMPART CAUSSE du Bousquet 2014, 199 kronor

Har en lätt aromatisk och rökig karaktär som gör vinet spännande och personligt. Vinet kommer från Saint-Chinian, som ligger i nordvästra Languedoc.

Den dominerande druvan är syrah, som fått sällskap av andra sydfranska specialiteter som grenache, mourvèdre, cinsault och carignan.

Spara dina favoritviner i vår vin-app

Om du vill spara ner dina favorit­viner och lägga till i inköpslistan rekommenderar vi att du laddar ner vår Vinapp. Där finns alla betyg på ett och samma ställe. Över 1600 viner!

appen kan du söka på land, pris och betyg. Våra vinprovare har testat och betygsatt hela Systembolagets ordinarie sortiment!