Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Adobe Stock

25 svenska vingårdar att upptäcka i sommar

Premium Svenska viner – finns det? Ja, det finns fortfarande många som undrar. Men svaret är ja – och det är en fantastisk utveckling som skett på bara tjugo år. 

Vinprofilen Mikael Mölstad har här sammanställt en stor guide för dig som vill uppleva en svensk vingård på nära håll. Spana in den stora vingårdsguiden – och hitta en vingård i din smak – här!

I början av 2000-talet fanns endast ett tiotal hobbyodlare. Deras viner var i bästa fall drickbara – inte mer. Idag finns omkring 150 vinodlare där ett tjugotal av dem är kommersiella med vinproduktion man kan leva av. Totalt finns cirka 150 hektar druvplanteringar där de fem största står för hälften av dessa odlingar. 

Skånsk vingård störst i Sverige

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.