Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Enkelt och snabbt recept på en somrig tårta
2 AV 2
Foto: Per Ranung

10 goda desserter att bjuda på till midsommar

Fixa en riktigt god efterrätt till midsommar! Här har vi samlat flera varianter av jordgubbstårta, marängbakelser, pajer och cheesecake. Se recepten här nedan och hitta din favorit!

Här är våra bästa recept på midsommartårtor och annat gott som riktigt får det att vattnas i munnen – och som definitivt blir ett perfekt avslut på midsommarbuffén.

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar och lime

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar och lime blir en perfekt midsommartårta. Blir det tårta över går den bra att frysa.

Jordgubbspaj med passionskräm och dulce de leche

Jordgubbspaj med en pajdeg med brynt smör och fyllning med kolasmet, passionsfrukt och jordgubbar är en perfekt efterrätt - helt underbart gott!

Marängbakelser med jordgubbar och rabarbersmörkräm

Dessa marängbakelser med rabarbersmörkräm, jordgubbar och vispad grädde är en perfekt sommardessert. Tänk att få en alldeles egen jordgubbstårta till midsommar!

Maräng- och jordgubbstårta

Den här maräng- och jordgubbstårtan med röd apelsinmousse och lime kan förberedas i god tid innan festen. Baka marängtoppar för garnering och förbered moussen dagen före. Moussen kan även frysas innan den vispas upp. Vi valde att köpa marängbottnarna och bakade istället små rosa maränger till garnering.

Smulpaj med rabarber och vit choklad

En god smulpaj med rabarber, vit choklad och mandel. Ju spädare och rödare rabarber, desto godare och vackrare rabarberpaj. Det här är en extra festlig rabarberpaj som passar utmärkt som dessert på midsommar.

Flädercheesecake

Cheesecake med fläder är en sommartårta som förgyller alla tillfällen. Cheesecaken går utmärkt att baka i förväg och frysa in.

Klassisk midsommartårta med jordgubbar

Baka en klassisk jordgubbstårta som aldrig blir omodern. Den här sommartårtan tar man gärna en extra bit av. Gör tårtan i god tid så att den hinner safta till sig i kylskåpet över natten. Perfekt till både midsommar, födelsedagsfesten och sommarfikat.

Kärleksmums

Kärleksmums kallas också mockarutor eller chokladrutor. Baka kärleksmums i långpanna och det räcker till många. Det här är en uppdaterad version med extra mycket chokladsmak!

Jordgubbstårta med persikokompott

Jordgubbstårta med persikokompott är saftig och passar perfekt efter midsommarmaten.

Minicheesecake med jordgubbar

Vit choklad och citrus samsas i den här snabb­gjorda minicheesecaken med jordgubbar. Lika god med hallon eller blåbär som med jord­gubbar.

Läs också: Fryst cheesecake med rabarber och syrén

Läs också: Fixa en läcker midsommarlunch i sista stund!