Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: istock

14 julklappstips till pappa

Tips och inspiration på julklappar till matintresserade pappan. Alla kan du dessutom beställa hem enkelt online. 

1. Sous vide i julklapp till trendiga pappan

Matnörderns bästa julklapp! Sous vide-tekniken, där kött, fisk och grönsaker tillagas perfekt under vakuum i vattenbad är inte svår att lära sig. I det här setet finns allt pappa behöver. Läs mer och köp här.

2. Hållbara och vassa knivar

En riktigt bra kniv är a och o när det kommer till finliret i köket.Här tipsar redaktionen om sina absolut bästa knivar!

En bra kökskniv är en investering som kan räcka livet ut. Foto: Istock

3. Snyggt förkläde till gourmetpappan

Scones, lasagne eller köttgryta? Oavsett meny blir pappa glad över ett snyggt och bekvämt förkläde i julklapp. Läs mer och köp här.

4. Julklapp till vinintresserade pappan

Välj vinglas efter druva är den perfekta julklappen till vinälskaren. Riedel har glasen vare sig du föredrar Merlot, Pinot Noir eller Riesling. Finns fler glas efter druva på Cervera.

Foto: Ulrika Pousette

5. Prenumeration på Allt om Mat

Just nu erbjuder vi 4 nummer av Allt om Mat för bara 99 kronor. Perfekt julklapp till alla matintresserade pappor.

6. Julklapp till prylintresserade pappan

Från och med nu är det slut med att använda smörkniven till ostbrickan. Franska kvalitetssetet med ostyxa, ostkniv och portionsknivar är perfekt för säsongens hemmamys. Läs mer och Läs mer och köp här.

7. För pappan som vill hålla den perfekta middagsbjudningen

I onlinekursen “Edward Bloms middagsetikett – bli den perfekta värden & gästen” berättar Edward Blom om allt du behöver veta för att få en riktigt lyckad middagsbjudning.

- Etikett är ett socialt smörjmedel. Om alla känner sig trygga är det enklare att slappna av och därmed släppa loss.

Ange rabattkoden ETIKETTJULKLAPP och få 20 % fram till 24/12.  Läs mer och köp här. 

Vad gör man om en gäst blir alltför berusad under en fest? Den frågan får svar i Edward Bloms och Allt om Mats nya onlinekurs.

8.  För klimatsmarta pappan

Mattermosen i retrostil funkar inte bara i fjällen. Ta med den till jobbet och inspirera kollegerna att vara klimatsmarta och ta med hemlagad lunch. Läs mer och köp här.

9. En snygg mortel i granit

Köp vår bäst i test-vinnare! Den här morteln är stor och stabil i gjutjärn med bra djup så att mycket ryms i den och man slipper spill. Tung men ändå relativt lättdiskad. Stöten är skön att hålla i handen och är kraftig nedtill så att den mortlar bra. Skrovlig skönt rundad botten på morteln, fungerar perfekt till såväl torra kryddor som till pesto och guacamole. Snygg design så att man gärna vill ha den framme i köket. 

10. Slow cooker för gryt-pappan

Investera i en riktigt bra slow cooker. Fantastisk när man vill vara ute hela dagarna på helgerna och komma hem till en härligt mustig  gryta.

11. Lite dyrare julklapp för den vinintresserade pappan

Livet i köket kan bli så mycket härligare med en riktigt bra vinkyl! Den här inbyggnadskylen är lätt att integrera i din köksinredning. Den är supersnygg med utdragbara trähyllor och det bästa är att den har två zoner som kan ha olika temperaturer – en till de vita favoriter och en till de röda!

12. För pappan som älskar riktigt bra kaffe

Snyggaste och bästa kaffebryggare är klassiska Moccamaster. Kris, matredaktör: "Jag har den som brygger direkt ner i termosen. Det bästa med den här bryggaren är den höga temperaturen på vattnet, som gör att aromerna i kaffet kommer fram allra bäst. Och så håller sig kaffet varmt länge".

13. Täljstenskuber för pappan som gillar varma och kalla drycker

Täljstenskuber som håller din dricka kall (eller varm) länge utan att spä ut den! Kan användas om och om igen och repar ej glas. Läs mer och köp här.

14. Proffsig gasolbrännare

Alla som gillar en snygg yta på crème bruléen, som vill bränna av ytan på laxen eller biffen eller helt enkelt gillar att elda blir glada av den här smarta gasolbrännaren. Läs mer och köp här!