Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Sågar vanliga rådet: ”Gör inte så”
2 AV 2

6 italienska pastaklassiker som vi aldrig tröttnar på

Italien är pastans moderland, och det finns mängder av traditionella pastarätter som blivit omåttligt populära världen över. Här har vi samlat 6 recept på italienska pastaklassiker som vi aldrig tröttnar på. Carbonara, pasta pomodoro eller lasagne – vilken är din pastafavorit? 

Pasta i alla dess former är ett vanligt inslag på middagsbord runtom i världen. Pasta går att variera i all oändlighet, och i dag finns mängder av recept med spännande, nytänkande pastarätter med moderna tvister. 

Men visst finns det något speciellt med att äta en riktigt traditionell italiensk pastarätt, som tillagats på klassiskt vis? Här har vi samlat våra bästa recept på några av de mest kända och populära pastaklassikerna, som vi bara aldrig får nog av. Från krämig carbonara med guanciale till vitlöksdoftande pasta vongole med musslor. Samla familj och vänner och bjud in på en härlig pastamiddag som för tankarna till det ljuva Italien – det blir garanterat succé!

1. Carbonara med guanciale och pecorino

2. Pasta i mustig tomatsås

3. Lättlagad klassiker med ost och peppar

4. Smarrig ragu på nötkött

5. Skaldjurspasta med smak av vitlök och örter

6. Ljuvligt god lasagne

 

Sugen på mer italienskt? Här är recept på klassiska italienska rätter - från minestrone och pizza till pannacotta och tiramisù

Läs mer:

10 rätter som passar perfekt i matlådan

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Enkel kycklinggryta med curry